Let´s go

Okej, om ett dygn vet vi hur det har gått i valet. Det känns ju så klart väldigt spännande både på det politiska och personliga planet för mig. Det är nu som du en miljon stockholmare får säga sitt i det som kanske är Stockholms viktigaste val på länge.

Därför tänkte jag också påminna hur viktigt det är att gå och rösta. Det är otroligt viktigt att vi får ett styre i staden som är redo att tackla de problem som staden står inför. I ett Stockholm som redan är väldigt segregerat, behövs det partier som styr staden mot mer integration och brutna barriärer stockholmarna emellan.

Men det finns extrema krafter som vill utnyttja sin populistiska retorik till att skapa ytterligare polarisering i staden. Det gäller så väl högerextrema krafter som ställer upp i valet, till destruktiva grupperingar i förortsområden som uppmuntrar folk att inte rösta.

Sådana krafter är också de allra farligaste i denna valrörelse. I ett samhälle där människor behöver mötas mer, ska inte polariseringens förespråkare dominera och just därför är detta val extra viktigt.

Genom att gå och rösta gör man en viktig symbolhandling emot dessa krafter. Om man bara släpar sig till vallokalen och röstar på något annat parti än de på ytterkanten visar man att man står upp för demokratin och öppenheten.

Genom att rösta på Miljöpartiet visar man att man vill se Stockholm som ett föredöme i hållbarhet. Den gröna rösten står för en stark solidaritet och sammanhållning kombinerat med pragmatism och realistiska lösningar.

Genom att personkryssa mig så visar man att man vill se en representativ politik där fler grupper ges tillgång till de demokratiska rummen. Jag kommer alltid vara en röst för de som annars inte har en röst. Jag kommer stå upp för principen om allas lika värde och lika möjligheterna i en tid då detta hotas allt mer.

Så gott folk: Släpa er till valurnorna imorgon och rösta för ett bättre Stockholm! 💚

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s